Corona update 11 januari

Versoepeling buiten trainen jeugd en aanscherping trainen bij tweetallen

Allereerst allemaal de beste wensen voor 2022.

Hieronder vindt u weer de laatste update omtrent de Corona maatregelen.

Het kabinet heeft besloten dat buiten sporten voor jongeren tot en met 17 jaar weer mogelijk is vanaf dinsdag 11 januari, tot 20.00 uur ‘s avonds. Alle andere maartregelen voor de sport blijven gelden tot en met vrijdag 14 januari. Dan bekijkt het kabinet of de lockdown wel of niet verlengd wordt.

Helaas is er ook een aanscherping op één van de coronamaatregelen; er is besloten dat een leraar zich op 1,5 meter afstand slechts op één tweetal mag richten. De leraar mag zich dus niet verplaatsen van tweetal naar tweetal. Voor kinderen en jongeren tot en met 17 jaar geldt geen maximale groepsgrootte. De aanscherping heeft mogelijk consequenties voor de trainingen.

Maatregelen voor tennis en padel

  • Maximaal 2 volwassenen (vanaf 18 jaar) mogen met elkaar buiten sporten. Zij houden onderling 1.5 meter afstand. Tennis en padel met 2 volwassenen blijft mogelijk en kan veilig op 1.5 meter afstand. Twee spelers per baan, alleen enkelspel is dus toegestaan.
  • Voor trainingen geldt maximaal 2 volwassenen (excl. trainer); meerdere groepen van 2 volwassenen mogen op dezelfde locatie trainen, zolang de groepen duidelijk zichtbaar met 1.5 meter afstand gescheiden zijn, bijvoorbeeld 2 spelers per baan. De groepen mogen niet gemengd worden. Een leraar mag zich op 1,5 meter afstand slechts op één tweetal (bestaande uit twee volwassenen) richten. De leraar mag zich dus niet verplaatsen van tweetal naar tweetal.
  • Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar kunnen tot 20:00 uur buiten sporten (vrij spelen en trainen) en onderlinge wedstrijden spelen op de eigen club. Hiervoor geldt geen maximale groepsgrootte.

Veelgestelde vragen

Klik hier voor alle veelgestelde vragen en antwoorden rondom tennis, padel en het coronavirus.