2023 obligatielening

Hieronder staan alle documenten welke betrekking hebben op het obligatie plan van de sluipers ten behoeven van de geplande park herinrichting.

Om de padelbanen op onze vereniging te financieren geven we een obligatielening uit. Dat is voor de club veel voordeliger dan het alternatief: een banklening. Als deelnemer steun je de club door tijdelijk je geld uit te lenen. Uiteraard krijg je het gewoon weer terug, eventueel met een mooi rendement.
Deelnemers kunnen kiezen uit twee obligaties: de Clubliefde Obligatie en de Rendement Obligatie. Beide obligaties kennen een rente van 5%, een looptijd van 10 jaar en aflossing op einddatum. Voor het reglement van de Rendement Obligatie en de Clubliefde Obligatie en voor nadere uitleg verwijzen wij naar de documentatie op hierboven.

Obligatie opties

Bij de Clubliefde Obligatie wordt de obligatie gecombineerd met een fiscaal aftrekbare schenking waardoor je minder rendement overhoudt, maar wel de club extra ondersteunt.

Onderstaand staan de twee opties nader toegelicht.

Indien je kiest voor een Rendement Obligatie, dan ontvang je jaarlijks een rente van 5%. Terugbetaling van de obligatie is na 10 jaar of eerder indien mogelijk. De obligatie is overdraagbaar.

Indien je kiest voor de Clubliefde Obligatie, dan dien je tevens de “Overeenkomst periodieke gift in geld” in te vullen en aan de penningmeester te retourneren. Overeenkomst Periodieke gift in geld (belastingdienst.nl)

Rekenvoorbeeld clubliefde obligatie

U verstrekt een lening van €1.000,- en heeft recht op een rente van 5%. U heeft daardoor 10 jaar lang jaarlijks recht op €50,- rente.

U schenkt jaarlijks echter deze €50,- rente en deze schenking wordt verrekend met de rente, waardoor u jaarlijks niets van de club ontvangt. Wel ontvangt u, vanwege de periodieke gift, jaarlijks €18,- belastingvoordeel. Aan het eind van de looptijd heeft krijgt u de geleende €1.000,- van de club terug en heeft u tijdens de looptijd geprofiteerd van €180,- belastingvoordeel. Hierdoor heeft u een mooi gemiddeld rendement van 1,8% per jaar. Dankzij de jaarlijkse periodieke gift bespaart de club per obligatie €500,- en indien op deze manier €100.000,- wordt geleend zelfs €50.000,-. Een enorm bedrag!

Verder verwijzen wij naar het document “Memo obligatielening met periodieke schenking” op onze website.